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Dear Sir,

Your application dated . 8th January, 1986....... has been considered .
under the provisions of Section 53 of the Town and Country Planning
Act, 1971, to determine whether planning permission is required in

respect of change of use of second floor to offices ancillary to shop
at: '

7 Marlowes
Hemel Hempstead

do not

and therefo
constitute development within the meaning of the said Act, 1n re

You are hereby given notice that the proposals set out therein 8
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(b) do not require the permission of the local planning authority.

The grounds for this determination aré as follows:

Having regard to the intensity of office use and its direct association
with the admlnlstratlon of the shop below, the local planning authority
considers that the change of use outlined in your letter of 5th March
1986 is not material for the purposes of the Act.
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Dated .1.3..5'"..53.55........;. Yours faithfully, .
' (Chief Planning Officer

{See notes on reverse)

P/D.14 (Rev)



NOTES

(1) Any person who desires to appeal -

(a) against a determination of a local planning
authority under Section 53 of the Act; or

(b) on the failure of a local planning authority
to give notice of their decision or determination
or of the reference cf the application to the
Secretary of State,

shall give notice of appeal to the Secretary of State within six

months of notice of the decision or determination or of the expiry

of the appropriate period allowed under Article 7 (6) of the

Town and Country llanning General Levelopment Order 1977 as amended,

for giving such notice (i.e. 8 weeks from date of receipt of application
by Local Planning Authority), as the case may be, or such longer period
as the Secretary of State may at any time allow. The notice shall

be given in writing, addressed to The Secretary of State for the
Environment, Tollgate House, Houlton Street, BRISTCL BS2 9DJ.

(2) Such person shall also furnish to the Secretary of State a
copy of the following documents:- :

(i} the application; .
(ii) ell relevant plans, drawings, particulars and documents
submitted with the application;
(iii) the notice of the decision or determination, if any;
(iv) &ll other relevant correspondence with any local planning
authority. :



